Waar komt jouw eten vandaan?

In een uur tijd zetten wij basisschoolleerlingen aan het denken waar hun eten vandaan komt.

Jazeker, het komt bijna allemaal van de boer. Vervolgens vertellen wij vol enthousiasme hoe het er op de boerderij aan toe gaat, ondersteund met diverse leuke filmpjes.

‘Waar komt het eten uit jullie koelkast vandaan?’

Boeren van Nederweert geven les op basisschool.

Onlangs begonnen de boeren van Nederweert met het geven van gastlessen op basisschool IKC de Kerneel in Nederweert. Gastboeren nemen de leerlingen mee in de herkomst van dagelijkse producten als: melk, yoghurt, vlees en eieren. Erg leerzaam voor de leerlingen en zeker nodig!
Bron afbeelding: @Nederweert24

Lees hier het artikel op Nederweert24.nl

Klasseboeren

Meer kinderen op bezoek bij de boer

Voor steeds meer kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij een boerderij bezoeken. Dit terwijl het best belangrijk is om met eigen ogen te zien waar jouw eten vandaan komt. De Klasseboeren zijn boerenbedrijven vlakbij Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Halderberge, Land van Cuijk, Oss, Nijmegen, De Peel, De Brabantse Wal en Zeeland die scholieren de kans bieden om van het boerderijleven te komen leren. Leren door beleven!

Lees hier meer over Klasseboeren

Word lid van Boeren met LEF!

Let op! Door je via onderstaande formulier aan te melden ontvang je nieuws rondom Boeren met LEF. Aanmelden voor één van de programma's gaat via de programmapagina's.

* verplichte velden