Over Boeren met lef

Een initiatief van Voergroep Zuid

Als coöperatie van ‘voor-en-door-boeren’ voelt Voergroep Zuid de verantwoordelijkheid om jonge boeren weerbaar te maken, ze te helpen met het maken van de juiste keuzes en samen met hen te bouwen aan een vitale en duurzame Nederlandse land- en tuinbouw.

Dit doen we door ondersteuning te bieden in elke levensfase. Samen met jonge boeren zoeken we naar nieuwe kansrijke toekomstperspectieven. Dit doen we door een leven lang ontwikkelen en hen bij elkaar te brengen in een setting waarin zij van elkaar en van ervaren ondernemers kunnen leren. Kortom: ONTDEKKEN, ONTWIKKELEN en OVERDRAGEN.

Dit doen we met een uitdagend en kwalitatief jongerenprogramma in samenwerking met meer dan 25 partners: Boeren met LEF. Voor jonge boeren van 16 tot 35 jaar.

Lees meer over Voergroep Zuid

 

Samen met partners uit heel agrarisch Zuid Nederland

Bekijk hier alle partners!

Ontdekken

Gaat over het ontdekken van jezelf, over nieuwe kansrijke toekomstperspectieven en hoe jij daar als persoon én als ondernemer in staat.

Ontwikkelen

Gaat over het ontwikkelen van jezelf, je vakmanschap en ondernemerschap, het opdoen van kennis en dat een leven lang.

Overdragen

Gaat over elkaar spiegelen, het delen van ervaringen, het overdragen van kennis, inspirerende ontmoetingen en netwerken.

Meld je hier direct aan!

Maak kennis met de gezichten van Boeren met LEF!

Maak kennis met Michel van Aert!

De 28-jarige Michel werkt samen met zijn ouders en jongere broer op hun varkenshouderij met akkerbouw in Nederweert. Zijn hart ligt écht bij de varkenshouderij. Wanneer hij een blik op de toekomst werpt, ziet hij zichzelf dan ook graag het bedrijf van zijn ouders voortzetten. 🐷

Dit was tevens één van de redenen waarom Michel zich opgaf voor Boeren met LEF: "Boeren met LEF is een mooi traject voor jongere boeren die zichzelf willen ontwikkelen in de agrarische sector!" Naast Michels drukke leven als boer, is hij ook actief lid van de voetbalclub en AJK Midden-Limburg.

 

Maak kennis met Anja Veraart!

Anja werkt in het landbouw- en loonbedrijf van haar ouders in het West-Brabantse Nieuw-Vossemeer. Naast haar werk op het familiebedrijf, melkt ze koeien en houdt ze de maisoogst bij op een biologisch melkveebedrijf. 🌽

De jonge boerin vindt het belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen en te leren van anderen. Zo helpt ze tijdens het hoogseizoen andere akkerbouwers uit de brand, om te zien en te ervaren hoe zij werken: “Er zijn altijd ondernemers die kansen zien en dingen heel anders aanpakken. Hier kun je veel van leren!”
Naast haar drukke leven als boerin, is Anja actief bestuurslid bij KPJ Halsteren waar ze onder andere meewerkt aan de organisatie van Tractorpulling Halsteren. 🚜

Waarom Anja Het gezicht van Boeren met LEF wilde worden? Ze is trots op haar sector en dat mag iedereen weten: “Veel familiebedrijven hebben met hard werken en passie voor dieren en gewassen iets moois opgebouwd. Daar mogen we trots op zijn!” 🤩
 

 

Alle boeren verzamelen!

Het Brokkenbal was een knalfeest!

 

 

 

 

Op zaterdag 8 juli organiseerde Boeren met LEF de tweede editie van Brokkenbal. Een écht knalfeest voor de jonge boeren van Zuid Nederland. Met artiesten als Mooi Wark en WC Experience ging de zaal volledig uit haar dak!

Lees hier meer!

Word lid van Boeren met LEF!

Let op! Door je via onderstaande formulier aan te melden ontvang je nieuws rondom Boeren met LEF. Aanmelden voor één van de programma's gaat via de programmapagina's.

* verplichte velden