Daar waar het schuurt, groei je!

Toekomstgericht ondernemerschap is ook uit je comfortzone komen. Door jezelf hierin uit te dagen, groei je! Daar dragen we graag aan bij vanuit het jongerenprogramma Boeren met LEF.

Op dag 3 keken de deelnemers van de masterclass Agribusiness door de bril van Markt & Financiën naar toekomstgericht ondernemerschap. Onder begeleiding van Rob Hoefmans van de Rabobank en Patrick Janssen van Flynth werd onderling direct veel uitgewisseld over de uitdagingen van vandaag zoals: Marktontwikkelingen, prijsvorming, toekomstvisie en financiële kengetallen. Rob nam de deelnemers hierin mee en lichtte toe hoe ook ecologische kengetallen een rol spelen bij investeringsaanvragen. Patrick stimuleerde de deelnemers scherp en kritisch te blijven sturen op de financiële parameters. ‘’Management skills worden dan ook steeds belangrijker’’, zo benoemde hij.

We waren op deze dag te gast op de bedrijven van John Coolen en Jens Vullings. Zij deelden samen met Jens Hermanussen hun heldere kijk op hun ondernemerschap en de ontwikkelingen die zijzelf en het bedrijf daarin hadden doorgemaakt. Kenmerkende quotes in hun inspirerende verhalen waren: ‘Het bedrijf gaat altijd voor’, ‘Krimpen om te groeien’ en ‘De voordelen van samen boeren hooghouden.’